Welkom bij Nailspolishbylaura
Hier zul je elke maandag en vrijdag nieuwe artikelen vinden.
ze kunnen zowel reviews, swatches, stashes als shoplogs bevatten. Maar ook op woensdag komt er iets heel leuk op namelijk een tip van de week!
Blijven bezoeken dus! En sluit je ook aan als volger van deze blog!

maandag 13 augustus 2012

Wat is roos eigenlijk?

Je kent het wel die witte pelletjes in je haar. Waar je je stiekem dood aan ergert en schaamt. Maar weten we eigenlijk precies wat het is?

Wat is het nu eigenlijk?

Een hoofdhuis heeft 24 tot 40 laagjes dode huidcellen. Net als de huid van de rest van je lichaam, vernieuwt een laagje cellen op de hoofdhuid zich om de 28 dagen.

Dode huidcellen worden afgestoten en vervangen door nieuwe. Als je last hebt van roos schilferen er, om een of andere reden, 20 tot 30 lagen cellen tegelijk af. Eigenlijk is je hoofdhuid nog niet helemaal klaar om zoveel lagen te verliezen, vandaar dat als je last hebt van roos je ook vaak jeuk hebt.

De reden voor de overmatige en veel te snelle afstoot kan een schimmelinfectie zijn, maar ook stress of je hormonen kunnen hierop invloed hebben. Het helpt om je hoofdhuid regelmatig te masseren, dat helpt de doorbloeding te bevorderen. Vervang je gewone shampoo door een antiroosshampoo.
Een technisch verhaal: antiroosshampoo vermindert de jeuk en herstelt het natuurlijk vernieuwingsproces van de hoofdhuid. Het is al 'eeuwen' geleden dat die schampoos bekendstonden als 'agressief' en slecht voor je haar, vooral voor de kleur in je haar. Tegenwoordig zijn antiroosshampoos mild en juist extra verzorgend. Grote pech dus als het kleuren verkeerd heeft uitgepakt ... tien keer wassen met een antiroosshampoo zal je niet meer helpen. Als de roos hardnekkiger is en niet reageert op de shampoo, dan kun je bij de drogist of apotheek aanvullende haarverzorgingsproducten krijgen die roos grondig aanpakken.


Fabel: Antiroosshampoo versnelt het ontkleuren van geverfd haar.
Feit: Antiroosshampoo's zijn tegenwoordig zo zacht dat ze je haar verzorgen en de juist voeding bieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten