Welkom bij Nailspolishbylaura
Hier zul je elke maandag en vrijdag nieuwe artikelen vinden.
ze kunnen zowel reviews, swatches, stashes als shoplogs bevatten. Maar ook op woensdag komt er iets heel leuk op namelijk een tip van de week!
Blijven bezoeken dus! En sluit je ook aan als volger van deze blog!

vrijdag 10 augustus 2012

Faq ( frequently asked questions)




Benieuwd?

Wat zijn calorieën nu eigenlijk?
Calorie staat voor de hoeveelheid energie ofwel brandstof. Alles wat je eet, levert energie aan je lichaam. Je hebt energie nodig om te kunnen leven en je lichaam gezond te kunnen houden. Maar te veel energie is niet nodig, daar kun je dikker van worden. Een volwassen man heeft meer energie nodig dan een volwassen vrouw. Een meisje van 14 jaar heeft ongeveer 2500 calorieën per dag nodig. Je lichaam is in balans als je net zoveel calorieën binnenkrijgt als je verbrandt.

Is een magnum echt net zo vet als een pakje roomboter?
In een magnum zitten wel veel Calorieën, maar niet zoveel als in een pakje roomboter. In een pakje roomboter zit ongeveer 1875 calorieën en in een magnum 260. Dat is dus een groot verschil!
Zit er suiker in Cola light?
Suiker is een belangrijke energieleverancier. Daarom zijn producten waaraan veel suiker toegevoegd is rijk aan calorieën. In cola light zit geen suiker maan een vervangende zoetstof, aspartaam genaamd. Er is maar een klein beetje aspartaam nodig om frisdrank een zoete smaak te geven. Vandaar de naam light, er zitten bijna geen calorieën in. Te veel aan aspartaam kan ook een negatief effect op je lichaam hebben. Dus drink lightfrisdranken ook met mate.


Is het ongezond of juist gezond om vegetariër te zijn?
Voor je goede gevoel én een beter milieu is het juist goed om bewust te kiezen voor geen vlees en/of geen vis te eten. Maar in vlees zitten waardevolle en onmisbare stoffen als eiwit, goede vetten, vitamine B en ijzer.
 Als je besluit om geen vlees te eten, is het belangrijk dat je iets eet waar die stoffen ook in zitten, zoals noten, bonen, kaas en eieren.

Wat is biologisch?
Biologisch is zo natuurlijk mogelijk, zonder kunstmatige middelen. Dat betekent dat als vlees of groente op biologische wijze geteeld of gekweekt worden, er geen giftige stoffen zijn gerbuikt om bijvoorbeeld ongedierte te bestrijden. En dat dieren zijn op gegroeid in hun natuurlijk omgeving voor ze op je bord liggen. Gevoed met natuurlijke voeding. 

Voordeel: biologisch eten is goed voor de natuur, is lekker, diervriendelijk en je weet wat je eet.
Nadeel: Biologisch eten is best duur.

Doei!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten